DIY CARA BUAT AWNING / STOR | GUNA C CHANNEL / BAJA RINGAN

Disini abang nk kongsikan cara mudah buat awning/stor panjang 20 kaki, lebar 20 kaki, ini adalah Full Timelapse Video. Stor ni agak luas jugak la bagi abang yang tak berapa pandai ni, dah la abang ni 1st time buat. Sebenarnya agak sukar abang nk buat awning/stor ni sebab abang bekerja seorang diri. Boleh dikatakan 100% semua abang buat seorang diri je. Part yang paling susah ialah masa nak pasang zink.

Ni adalah video Timelapse so kalau korang nak tengok video yang lebih detail sila tonton video BAHAGIAN 1, BAHAGIAN 2, BAHAGIAN 3, BAHAGIAN 4 dan BAHAGIAN 5 dengan cara klik link dibawah :

DIY – CARA MUDAH BUAT BILIK TAMBAHAN | BAHAGIAN 1 – PEMASANGAN TIANG, BUMBUNG
https://youtu.be/IZosSbImy5o

DIY – CARA MUDAH BUAT BILIK TAMBAHAN | BAHAGIAN 2 – PEMASANGAN ZINK
https://youtu.be/a9rmuiiUY3M

DIY – CARA MUDAH BUAT BILIK TAMBAHAN | BAHAGIAN 3 – PEMASANGAN DINDING SHERA
https://youtu.be/hJOVVWL8bWQ

DIY – CARA MUDAH BUAT BILIK TAMBAHAN | BAHAGIAN 4 – PEMASANGAN ROLLER SHUTTER
https://youtu.be/NhJcVsBRrKk

DIY – CARA MUDAH BUAT BILIK TAMBAHAN | BAHAGIAN 5 (BAHAGIAN AKHIR) – PEMASANGAN LONGKANG
https://youtu.be/OCaGpx7ALS8

Step by step yang abang buat ni adalah ilham dari abang sendiri, so kalau korang ada pendapat yang berbeza, kita raikan perbezaan ye, matlamat abang nk buat awning dengan modal yang sedikit dan dalam masa yang sama abang boleh dapat pengalaman dan tahu keupayaan abang. So sekarang abang dah tahu lah yang abang ni ada jugak la bakat untuk jadi tukang rumah cuma perlukan sedikit ilmu dan pengalaman.

Terima kasih kerana menonton video ni sampai habis, kalau korang rasa video ni bermanfaat, jangan lupa SUBSCRIBE Channel Addashuk. Akan ada banyak lagi video-video berkonsepkan DIY yang abang akan kongsikan nanti. Jangan lupa tekan loceng untuk tidak terlepas video-video BAHAGIAN 5 iaitu video proses buat longkang.

ok gaisss.. Assalamualaikum..

#caraBuatAwningRumah #buatAwningRumahSendiri #diyAwningRumah #caraBuatKanopi #bikinKanopiSendiri #cChannelAwning #caraBuatGarajKereta #caraBuatPorchKereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *