DIY | CARA MUDAH BAIKI STEAM IRON PHILIPS | CARA BAIKI SETERIKA WAP PHILIPS ROSAK | TUKAR WATER PUMP

Assalamualaikum, So hari ni abang masih lagi dengan semangat DIY. Jadi hari ini abang nk berkongsi satu pengalaman dan cara baiki Seterika Wap rosak atau pun juga dipanggil Steam Iron Philips. Untuk mengetahui apa yang rosak Steam Iron abang tu, pertama sekali kita ON kan seterika kita tu dalam 20 -30 saat, kemudian dia buka bahagian penutup air dibahagian tepi. Anda diminta berhati-hati semasa membuka penutup air tersebut kerana wap air panas kemungkinan akan keluar di bahagian itu. Dan sekiranya tiada air atau wap air keluar, itu bermakna pump air sudah rosak, So untuk beli water pump itu, beli saja di Shopee, Abang beli dengan harga RM138.

So pada anda yang ada Steam Iron yang rosak kat rumah, check balik samada water pump yang rosak atau pun benda lain. Kalau water pump rosak, ikuti tutorial video ini untuk membaikinya.. Sangat senang cuma Plug and Play sahaja.

Sekiranya anda rasa video ni bermanfaan, jangan lupa Like, Share dan Komen untuk support kami membuat video-video seterusnya. Jangan lupa subscribe Addashuk Channel dan aktifkan tombol loceng untuk tidak ketinggalan video-video yang akan datang. Terima kasih kerena menonton.

Link Shopee beli Steam Iron Philip Water Pump
https://shope.ee/7exjkL5xWm

Lawati juga Blog Addashuk
https://www.addashuk.com

2 thoughts on “DIY | CARA MUDAH BAIKI STEAM IRON PHILIPS | CARA BAIKI SETERIKA WAP PHILIPS ROSAK | TUKAR WATER PUMP

  1. Cik Gee

    Salam. Saya nk tnya, Sterika saya air dlm tank x panas. Air x sedut, wap x keluar. Tp plate panas. Apa masalah nya? Adakah pam rosak?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *