PANTAI GETING TUMPAT KELANTAN | 4K AERIAL FOOTAGE CINEMATIC DRONE VIEW SHOT ON DJI MINI 2

Pantai Geting terletak di sebuah kampung bernama Kampung Geting. Pantai Geting Tumpat Kelantan terletak bersebelahan dengan pantai Sri Tujuh dan diantara pantai cantik di Kelantan. Di Pantai Geting Tumpat ini lah selalu menjadi pilihan untuk dijadikan tempat Pertandingan Wau Antarabangsa 2018 dan tahun-tahun berikutnya. Ini kerana kawasan tanah berpasir nya agak luas diantara tempat parkir kereta dan pantai dan Pantai Geting juga adalah diantara tempat cantik di Kelantan sesuai untuk di jadikan tempat berkelah di Kelantan.

Lokasi ke Pantai Geting, Tumpat Kelantan
https://goo.gl/maps/Vm6X3M3MzrZSAwjc7

Lawati juga blog addashuk
https://www.addashuk.com

Pantai Geting ini adalah bersempadan dengan negara Thailand dan hanya dipisahkan oleh sebatang sungai. Pantai Geting ini berhadapan dengan Laut China Selatan dan sangat sesuai dijadikan tempat pertandingan wau bulan di Kelantan kerana pergerakan angin disini cukup baik.

Terdapat banyak tempat-tempat menarik yang berada disekitar Pantai Geting ini. Diantaranya ialah Kak Pah Abe Lah Ikan Bekok, Kak Yah Budu Tempayan, Kak Ton Pattani Cafe dan banyak lagi. Disini juga terdapat resort yang sangat selesa untuk bermalam iaitu D’Geting Beach Resort.

Tonton juga vlog ke Kak Pah Abe Lah Ikan Bekok
https://youtu.be/DU5BouNqOew

Tonton juga vlog ke Kak Yah Budu Tempayan
https://youtu.be/GAyJlR1-d4s

Tonton juga vlog ke Kak Ton Pattani Cafe
https://youtu.be/MhkPYtPzI6w

Video ini dirakam dengan resolution 4k Aerial Footage Cinematic Drone View, Shot on DJI Mini 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *