PANTAI MELAWI BACHOK KELANTAN | PANTAI CANTIK DI KELANTAN | TEMPAT MENARIK DI KELANTAN

Sebelum ini Pantai Melawi adalah sekadar perkampungan nelayan yang terletak dalam daerah Bachok Kelantan yang mempunyai deretan bangsal tempat berteduh untuk para nelayan menurunkan hasil laut. Akan tetapi kini Pantai Melawi berubah wajah. Pihak Berkuasa Tempatan ( PBT ) telah menaik taraf Pantai Melawi.

Lokasi Pantai Melawi Bachok
https://maps.app.goo.gl/jdZF1QyymyQnBfzT8

Lawati juga blog Addashuk Channel
https://www.addashuk.com

Kami telah berpeluang untuk melawat sambil menikmati keindahan dan kecantikan Pantai Melawi yang kini telah dibangunkan oleh Majlis Daerah Bachok dan seterusnya menjadi produk pelancongan. Orang ramai telah datang membanjiri Pantai Melawi kerana kini pantai tersebut dikatakan antara pantai cantik di Kelantan. Sekiranya anda berkunjung ke Kelantan tidak sah kalau tidak singgah di salah satu tempat menarik di Kelantan ini. Kehadiran orang ramai ke Pantai Melawi membolehkan penduduk setempat mencari rezeki dengan menjual minuman dan makanan ringan. Ada juga sesetengah penduduk menjual makanan dan minuman di hadapan rumah.

Semasa kami berkunjung ke Pantai Melawi, kami telah bertemu dengan Yoe Pare iaitu seorang pelakon dari Youtube Channel terkenal di Kelantan iaitu Syahmi Sazli. Di Pantai Melawi juga terdapat Melawi Beach Resort yang sememangnya terkenal di Kelantan.

Sekiranya anda ingin berkunjung ke Kelantan, jangan lupa untuk datang ke Pantai Melawi yang terletak lebih kurang 6 kilometer dari Bandar Bachok dan lebih kurang 27 kilometer dari Bandar Pasir Puteh. Sekiranya anda dari Kota Bharu, anda boleh memandu lebih kurang 27 kilometer untuk ke Pantai Melawi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *