PANTAI PERKASA CHALET BACHOK KELANTAN | 4K AERIAL FOOTAGE CINEMATIC DRONE VIDEO DJI MINI 2

Pantai Perkasa adalah sebuah pantai persendirian ‘Private Beach’. Di Pantai Perkasa ini terdapat Pantai Perkasa Chalet yang diusahakan oleh anak tempatan iaitu dikenali sebagai Pak Su. Pantai Perkasa ini merupakan satu tarikan baru di negeri Kelantan.

Lokasi ke Pantai Perkasa Chalet
https://goo.gl/maps/hBzecBHHYVFpweJH8

Lawati juga Blog Addashuk
https://www.addashuk.com

Tonton Video Rakaman Vlog ke Pantai Perkasa
https://youtu.be/BzcBbQ5rBAE

Pantai Perkasa ini terletak lebih kurang 10km dari bandar Bachok dan terletak sekitar 25km dari bandar Pasir Puteh serta bersebelahan dengan Pantai Melawi tempat menarik di Kelantan untuk ‘Camping’ di Bachok Kelantan. Ia terletak di dalam daerah Bachok lebih kurang 30km dari bandar Kota Bharu. Penduduk disekitar Pantai Perkasa ini kebanyakannya adalah bekerja sebagai nelayan.

Kawasan Pantai Perkasa Chalet ini adalah sangat bersih dan cantik anda semestinya terpesona dengan keindahan suasana pantai yang sangat tenang. Pengunjung yang berkunjung ke sini boleh melihat sendiri aktiviti-aktiviti nelayan pada setiap hari. Ada juga kedai-kedai yang menjual makanan laut seperti ikan bilis, sotong kering, ikan kering, keropok dan lain-lain. Pantai Perkasa ini adalah sebuah pantai di Bachok Kelantan. Pantai ini juga adalah antara pantai di Bachok.

Keadaan pantai disini adalah landai dan sangat sesuai untuk bermandi manda bersama keluarga. Jadi, jangan lupa bawa keluarga anda untuk datang ke Pantai Perkasa Chalet dan merasai sendiri pengalaman berada di perkampungan nelayan iaitu salah sebuah pantai cantik di Kelatnan.

Jangan lupa Subscribe Channel Addashuk dan jangan lupa aktifkan loceng notifikasi untuk tidak ketinggalan video-video yang akan datang.

Video ini dirakam dengan resolution 4k Aerial Footage Cinematic Drone View, Shot on DJI Mini 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *