PANTAI PERKASA CHALET BACHOK KELANTAN | PANTAI CANTIK DI KELANTAN | TEMPAT MENARIK DI KELANTAN

Assalamualaikum, Hari ni abang K nak bawa anda semua ke sebuah pantai yang sangat menarik dan cantik. Pantai yang dimaksudkan itu adalah Pantai Perkasa iaitu sebuah pantai persendirian ‘Private Beach’. Di Pantai Perkasa ini terdapat Pantai Perkasa Chalet yang diusahakan oleh anak tempatan iaitu dikenali sebagai Pak Su. Pantai Perkasa ini merupakan satu tarikan baru di negeri Kelantan.

Lokasi ke Pantai Perkasa Chalet
https://goo.gl/maps/hBzecBHHYVFpweJH8

Lawati juga Blog Addashuk
https://www.addashuk.com

Tonton Video Penuh Rakaman Dron Pantai Perkasa
https://youtu.be/OXBbMF9-Llg

Pantai Perkasa ini terletak lebih kurang 10km dari bandar Bachok dan terletak sekitar 25km dari bandar Pasir Puteh serta bersebelahan dengan Pantai Melawi tempat menarik di Kelantan untuk ‘Camping’ di Bachok Kelantan. Ia terletak di dalam daerah Bachok lebih kurang 30km dari bandar Kota Bharu. Penduduk disekitar Pantai Perkasa ini kebanyakannya adalah bekerja sebagai nelayan.

Kawasan Pantai Perkasa Chalet ini adalah sangat bersih dan cantik anda semestinya terpesona dengan keindahan suasana pantai yang sangat tenang. Pengunjung yang berkunjung ke sini boleh melihat sendiri aktiviti-aktiviti nelayan pada setiap hari. Ada juga kedai-kedai yang menjual makanan laut seperti ikan bilis, sotong kering, ikan kering, keropok dan lain-lain. Pantai Perkasa ini adalah sebuah pantai di Bachok Kelantan. Pantai ini juga adalah antara pantai di Bachok.

Keadaan pantai disini adalah landai dan sangat sesuai untuk bermandi manda bersama keluarga. Jadi, jangan lupa bawa keluarga anda untuk datang ke Pantai Perkasa Chalet dan merasai sendiri pengalaman berada di perkampungan nelayan iaitu salah sebuah pantai cantik di Kelantan. Jangan lupa Subscribe Channel Addashuk dan jangan lupa aktifkan loceng notifikasi untuk tidak ketinggalan video-video yang akan datang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *