SMART AUTOGATE DAN ROLLER SHUTTER | BUKA TUTUP GUNA TELEFON

Ok gaiss.. hari ni abang nk tunjukkan kat korang cara untuk menggunakan telefon korang tu jadi remote untuk buka pintu pagar dan remote pintu roller shutter. Kali ni abang akan tunjukan untuk anda satu device yang boleh menyimpan isyarat Radio Frequency (RF) dan seterusnya membolehkan semua jenis peralatan yang menggunakan Radio Frequency tersebut.

Tonton juga CCTV PALING MANTAP | CARA PASANG CCTV SONOFF | BIND DENGAN AUTOGATE
https://youtu.be/2umDXqmFMVE

Tonton juga DIY – SMART AUTOGATE | BUKA/TUTUP PINTU PAGAR GUNA TELEFON – KAWALAN AUTOGATE MENGGUNAKAN SMARTPHONE
https://youtu.be/T-x7MBUAb_w

Tonton juga DIY | SMART SWITCH | BUKA/TUTUP LAMPU GUNA TELEFON – KAWALAN ON/OFF LAMPU MENGGUNAKAN SMARTPHONE
https://youtu.be/EXTmUxqUGWI

Beli Sonoff Smart Camera (CCTV) disini
https://shp.ee/z79azej

Beli Sonoff Smart Autogate disini
https://shp.ee/hx9yxbj

Beli Sonoff Smart Roller Shutter disini
https://shp.ee/tj3zzr7

Cara pasang Switch ni amatlah mudah, sape-sape pun boleh pasang sendiri. Kalau korang tengok video ni sampai habis, abang gerenti korang pun boleh buat. Tidak memerlukan apa-apa penyambungan wayar cuma memerlukan Plug untuk memasang Adapter 5V 1A sebagai Power Supply untuk device.

So lepas tu dah boleh guna dah telefon korang tu jadi remote.. Senang je.. tapi syarat untuk nk pasang Smart Autogate dan Roller Shutter WIFI ni anda kena la ada WIFI kat rumah anda, dan kat rumah anda dah ada Autogate dan pintu Roller Shutter baru boleh pasang.

Itu sahaja yang abang nk kongsikan untuk korang.. abang harap dengan video ni korang dapatlah buat macam abang juga, tukarkan Autogate remote biasa kepada Smart Autogate. Ok gaiss.. selamat mencuba.. terima kasih kerana menonton, jangan lupa SUBSCRIBE Channel Addashuk dan tekan loceng untuk tidak ketinggalan notifikasi untuk video-video yang akan datang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *