ZON BEBAS CUKAI RANTAU PANJANG | TEMPAT MENARIK DI KELANTAN, TEMPAT WAJIB DILAWATI DI RANTAU PANJANG

Assalamualaikum, hari ni Abang K dan Kak K akan bawa anda semua membeli belah di Zon Bebas Cukai Rantau Panjang. Zon Bebas Cukai Rantau Panjang adalah terletak di sempadan Rantau Panjang dengan Pekan Golok di Thailand. Disini anda boleh dapat coklat murah seperti coklat Langkawi. Anda juga boleh dapatkan periuk murah, pakaian murah. Coklat coklat yang dijual di Zon Bebas Cukai adalah coklat bebas cukai. Zon Bebas Cukai Rantau Panjang adalah salah satu tempat menarik di Kelantan dan adalah salah satu tempat wajib dilawati di Rantau Panjang.

Zon Bebas Cukai Rantau Panjang Kelantan merupakan tempat yang terkenal sebagai kawasan zon bebas cukai yang terletak disempadan Malaysia Thailand iaitu yang terpisah dengan Sungai Golok. Pekan Rantau Panjang terletak kira-kira 40 km dari Kota Bharu. Dengan kepelbagaian produk seperti pinggan mangkuk, makanan, pakaian serta kelengkapan rumah dan sebagainya boleh didapati dengan harga murah kerana disini adalah kawasan bebas cukai.

Lokasi Zon Bebas Cukai Rantau Panjang
https://goo.gl/maps/DMEnLarfKMyrNrKw9

Lawati juga Blog Addasuk
https://www.addashuk.com

Waktu Operasi Zon Bebas Cukai Rantau Panjang, Kompleks membeli belah ini dibuka dari pukul 11.00 pagi hingga 7.00 malam.

Membeli belah dalam Zon Bebas Cukai Rantau Panjang sememangnya berbaloi kerana kawasan ini biasanya menawarkan harga barangan yang cukup murah daripada tempat biasa. Orang ramai biasanya akan mencari lokasi membeli belah bebas cukai kerana tidak mahu melepaskan peluang untuk mendapatkan barangan yang diinginkan pada harga yang lebih murah jika hendak dibandingkan di kedai kedai biasa. Zon bebas cukai ada juga terdapat di Pengkalan Kubor Zon Bebas Cukai dan antara salah satu zon bebas cukai di Malaysia. Tempat ini juga adalah tempat wajib dikunjungi di Rantau Panjang.

Kawasan bebas cukai terdapat di setiap negeri di seluruh Malaysia. Di Kelantan pula kawasan bebas cukai adalah seperti berikut :

  1. Zon Bebas Cukai Rantau Panjang
  2. Zon Bebas Cukai Pengkalan Kubor

Jangan lupa Subscribe Channel Addashuk dan jangan lupa aktifkan loceng notifikasi untuk tidak ketinggalan video-video yang akan datang. Terima kasih kerana menonton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *